Друг начин за разширяване на територията

Политически новини от Европа, европейските икономически пазари. Дискусии върху решенията на Европейската комисия и Европейската централна банка.
Mladen
Мнения: 10
Регистриран на: чет, 21 сеп 2017, 14:14

Друг начин за разширяване на територията

Мнениеот Mladen » пет, 02 фев 2018, 13:37

Европейският съюз планира да разшири границите си. Това е името на статията на уебсайта на "Файненшъл таймс". Съобщава се, че ЕС възнамерява да предложи членство в организацията едновременно на 6 страни от Балканския полуостров, за да се справи с миграционния поток и други проблеми.
Както беше отбелязано, Европейският съюз ще изпрати предложение до Албания, както и до Сърбия, Черна гора, Република Косово, Македония и Босна и Херцеговина. Това решение се дължи на факта, че балканските страни пропуснаха основните миграционни потоци, довели до миграционната криза.
Освен това интересите на други държави в този регион тревожат ЕС. Тук може да включва Китай, който подписа споразумение за стратегическо партньорство със Сърбия, както и инвестира в транспортни проекти в Македония и във високоскоростната железопътна линия Белград - Будапеща.
Не е изненадващо, че Европейският съюз ще се опита по всякакъв начин да засили влиянието си в този регион. Публикацията показва, че срокът за присъединяването на тези страни е 2025 г., но тази дата не се счита за реална дата, а като стимул за мотивация за ранно присъединяване.
Основните приоритети на ЕС са ясни, но все още има някои причини и те не са напълно полезни за присъединяването на страните.
Преди всичко, трябва да си спомним, че Германия през последните години стана известна със своята миграционна политика. И е възможно, ако тези страни се присъединят към ЕС, Германия ще се опита да настани бежанци на тяхна територия. Добър ход, полезен за Германия, който обхваща идеите на ЕС, за да облекчи миграционния натиск върху икономиката си.
На второ място, е необходимо да се вземе предвид икономическият фактор за евентуално присъединяване. Балканските държави в този списък трудно могат да бъдат приписвани на развитите страни. За тях присъединяването към ЕС може би не е просто изгодно, а разрушително, в сравнение с икономиката. Преходът към единна валута, еврото, установяването на провинциални норми, всичко това може да се отрази отрицателно на икономическото развитие на тези страни.
България сега е в трудна ситуация. Страната, която се присъедини към ЕС, сега има огромен брой проблеми, както икономически, така и политически. Невъзможно е да се каже, че Европейският съюз помага на България. В резултат на това България е принудена да решава своите проблеми самостоятелно. Освен това България, като страна, председател на Европейската комисия, ще бъде на кръстопът срещу Германия и нейните съседи на Балканите - Македония, Сърбия и Албания. В крайна сметка Европейски съюз многократно заявява, че българското председателство може да помогне за интеграцията на балканските страни в ЕС. Възможно е под влияние на Германия България да бъде принудена да убеди съседите си да сключат неблагоприятени споразумения с ЕС, които в бъдеще само ще навредят на тези страни. По този начин България може значително да влоши отношенията си със своите балкански съседи.
Потребителски аватар
PeRiSaN
Мнения: 37
Регистриран на: пет, 25 мар 2016, 16:52

Re: Друг начин за разширяване на територията

Мнениеот PeRiSaN » съб, 03 фев 2018, 14:48

Аз съм ЗА приемането на страните от западните балкани колкото се може по-бързо в Европейския съюз. Това ще подобри сигурността и на западната ни граница и на целия регион.
Mladen
Мнения: 10
Регистриран на: чет, 21 сеп 2017, 14:14

Re: Друг начин за разширяване на територията

Мнениеот Mladen » ср, 07 фев 2018, 14:49

PeRiSaN написа:Аз съм ЗА приемането на страните от западните балкани колкото се може по-бързо в Европейския съюз. Това ще подобри сигурността и на западната ни граница и на целия регион.


Аз съм против влизането на тези страни в Европейския съюз. Това няма да увеличи сигурността на границите, защото Германия и Брюксел не се интересуват от сигурността на тези страни.
Потребителски аватар
PeRiSaN
Мнения: 37
Регистриран на: пет, 25 мар 2016, 16:52

Re: Друг начин за разширяване на територията

Мнениеот PeRiSaN » чет, 08 фев 2018, 18:15

Mladen написа:Аз съм против влизането на тези страни в Европейския съюз. Това няма да увеличи сигурността на границите, защото Германия и Брюксел не се интересуват от сигурността на тези страни.


Защо мислиш, че Германия и Брюксел не се интересуват от сигурността на западните балкани, като вече подготвя стратегия за присъединяването им? Според мен когато региона е по-сигурен и сигурността на Германия се повишава.

Върни се в “Европа”