Формиране на едно по-сериозно туристическо начинание.

Забележителни места, на които сте били, архитектурни и исторически забележителности, екология и помощ за природата.
inov
Мнения: 26
Регистриран на: чет, 23 мар 2017, 20:54

Формиране на едно по-сериозно туристическо начинание.

Мнениеот inov » пет, 13 юли 2018, 16:11

Какво ще кажете да организираме някаква малко по-сериозна туристическа акция. Тук нямам предвид да осъществим много дълъг преход или при много трудни условия. По-скоро идеята е организацията на малка разходка да е осъществена до най-малката подробност и при обмислянето на използването на най-много екстри. Това поне като начало. Иначе може и по-нататък да стигнем...
inov
Мнения: 26
Регистриран на: чет, 23 мар 2017, 20:54

Re: Формиране на едно по-сериозно туристическо начинание.

Мнениеот inov » съб, 14 юли 2018, 11:25

Добре е да дам по-конкретна идея за това, какво разбирам под по-сериозно начинание. Ето например да приемем, че начинанието включва нощуване на палатки. Какво ще прави човек докато стане време за заспиване? Може да прави всякакви неща, но защо например да не изгледа комфортно един филм например. При това не на някакво малко портативно устройство (смартфон) или на малко по-голямо (таблет), а направо на импровизиран киноекран. Естествено прожекцията ще става по тъмно, преди заспиване.

Идеята ще трябва да се подготви наистина доста по-усърдно. Ще трябва да се носи проектор, екран, но и други по-сложни за намиране неща. Ще трябва захранване, т. е. подходяща по капацитет батерия. Освен това светлината ще привлича мушички, които определено ще е неприятно да ти кръжат около главата. Една идея е да се използва специални палатки с прозорче, което е от много тънка мрежа и с достатъчно голям размер. Такъв вид палатки едва ли някъде се произвеждат и затова е по-лесно да се преправи съществуващ модел, за въпросните цели.

Описаното по-горе е само примерна идея. Може да се реши, че кино не е нужно, но е добре примерно нещо друго. Вариантът да трябва да се подготви нещо предварително (като в горния пример това беше въпросната модификация на палатка) е може би основната ми идея, за да може начинанието да бъде наречено "сериозно".

Върни се в “Форум за туризъм”