Актуално

Поморие сред топдестинациите за празнуване на Коледа и Нова година

Поморие сред топдестинациите за празнуване на Коледа и Нова година

До края на октомври около 50% от местата в хотелите и ресторантите се продават, каза хотелиерът Георги Тръпков

Поморие и курортите, където може да се карат ски или предлагат спа процедури, са сред топдестинациите за Коледа и Нова година. Местата за новогодишните празненства вече се продават и колкото по-рано се снабдите с мечтаната дестинация, толкова по-ниска ще е цената. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

В момента, в който решите да пътувате, трябва да си вземете самолетен билет, тъй като цените нарастват с всеки ден, предупреди той.

„Албания е сред желаните страни от българите за ранните записвания за Коледа и Нова година. Там се предлага много качествен туристически продукт на изгодна цена, с високо качество на обслужването, със съвсем прясна храна от Адриатическо море – риби, раци“, добави доцентът.

Там цената е около 360 лв. за организирано пътуване, уточни той.

Луксозна почивка в Ню Йорк за Нова година пък струва 9 000 долара за три нощувки. В Сидни, Австралия за по-ниско качество хотел е 3,350 долара.

Анкета на бТВ показа, че 80% от гласувалите не планират новогодишните си празници предварително, каза водещата на „Чети етикета“ Биляна Гавазова. Повечето разчитат на пътуване в последния момент. Част от туристите разчитат на добрия си късмет и на изгодни оферти малко преди празниците

Повечето хотели по морето затварят в края на лятото до следващия сезон, а хотелиерите се отправят към екзотични дестинации за Нова година съобщава Флагман.

Няма коментари