Актуално

Съдебното решение за освобождението на Полфрийман е незаконно?

Съдебното решение за освобождението на Полфрийман е незаконно?
Джок Полфрийман

Семейството на убития през 2007 г. Андрей Монов ще внесе жалба в прокуратурата срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от затвора. Това обяви бащата Христо Монов тази сутрин пред bTV.

По думите му пускането на осъдения за убийството на сина му е станало в нарушение на закона.

Христо Монов поиска оставката
на съдиите / Снимка: БТВ
"Двама от членовете на този съдийски състав се покриха с позор за цял живот, който ще носят и семействата, и децата им, защото те не просто постановиха един акт, който е срам за българското национално самочувствие, но и нарушиха закона. Както постановява чл. 32 от НПК, това решение е противозаконно и те затова са го кръстили "определение". На първа инстанция може да има определение, което може да бъде жалено на втора инстанция. Именно, за да няма възможност това нещо да бъде обжалвано. Тъй като са нарушили закона, с отваряне на деловодството на главната прокуратура, съпругата ми ще внесе жалба за възобновяване на делото", каза Монов.

Надеждата му е, че след като определението бъде спряно, Полфрийман ще се върне зад решетките. Монов определи австралиеца като социопат, който не може да бъде поправен и не е безопасен.

И посочи и хората, отговорни за предсрочното освобождаване на австралиеца.

"Хора като Калин Калпакчиев и Весислава Иванова нямат място в този съд. Да правят какво искат, но не там. Вярвам в българския закон, който беше тотално погазен, поруган и институциите, от които зависи е вземат цялото решение", каза още бащата и поиска тяхната оставка, защото е убеден, че са неморални хора, а мотивите им били смешни.

"Душите са им мръсни, тези двамата са лош материал", добави той.

По думите му разбрал за решението на съда от журналист и се оказало, че то е взето три дни по-рано.

"Тайничко всичко става, мръсниците така действат, за да може през това време да дойдат екипи от Австралия и да вземеме "булката" от затвора, само цигански оркестър липсваше, само че черна котка им мина пътя, а в 9 часа още по-черна котка ще им мине пътя (тогава ще бъде внесена жалбата в прокуратурата - б.р.)", каза Монов.

Няма коментари